6 jaar

Hier was ik ongeveer 6 jaar oud. Zoals jullie zien liep het die tijd allemaal op rolletjes…. Tot en met ongeveer groep 6 werd ik vaak uitscholden voor ‘dikzak’. Gelukkig ben ik ‘in de lengte’ gegroeid, en ben ik door het skateboarden veel meer calorieën gaan verbranden per dag. 

15 jaar

Hier was ik 15 jaar oud. Af en toe deed ik wat push ups op mijn slaapkamer, en daar hoopte ik ‘een sixpack’ mee te krijgen… 

16 jaar

Hier was ik 16 jaar oud. Ik had een abonnement genomen bij Basic Fit, en ik ging ongeveer 3 tot 4 keer per week naar de sportschool. Mijn doel was om in de zomer van 2013 een sixpack te hebben. Ik vind dat het aardig is gelukt. Vanaf hier kwam ik erachter dat ik passie had voor fitness. Ik wou meer. Dit was enkel en alleen nog maar ‘het begin’ 

17 jaar

Hiernaast was ik 17 jaar oud. Het enige wat er in mij omging op deze leeftijd was fitness. Ook leerde een vriend van mij hoe ik vet kon verliezen doormiddel van een carb cycle dieet. Hij leerde mij hoe ik mijn macro’s toepaste in de app FatSecret, en hij leerde mij koolhydraatarm eten. Deze periode dronk ik geen alcohol, deed ik bijna niet aan cheaten, en hiermee bereikte ik mijn laagste vet percentage ooit! En dat was ongeveer 6%. Ik woog hier ongeveer 70 kilo. 

18 jaar

Na al het vele diëten wat ik op mijn 17e had gedaan, deed ik een klein stukje terug. Dit was het jaar dat ik stage ging lopen in een sportschool. Het trainen deed ik nog fanatiek, maar ik focuste mij er op om meer te eten zodat ik wat meer massa zou creëren. Ook op mijn 18e kwam ik erachter dat ik graag naar festivals ging. Ik probeerde zo goed mogelijk een balans te vinden tussen hard trainen, en feesten. (hier woog ik ongeveer 80 kilo, en had ik 12/13% lichaamsvet. 

19 jaar

Op mijn 19e was ik nog steeds veel bezig met sporten. ik was klaar met mijn MBO-opleiding, en ik had mijn Fitvak A gehaald. Ik werkte ongeveer 22 uur in de sportschool, en daarnaast trainde ik veel, en ging ik veel naar festivals toe. (Hier woog ik ongeveer 84 kilo, met ook ongeveer 12/13% lichaamsvet). 

20 jaar

Op mijn 20ste was er eigenlijk niet heel veel veranderd. Ik werkte nog steeds in de sportschool, alleen dan nu wel bij een andere sportschool. Hier focuste ik mij vooral op het lesgeven. Verder besloot ik om mijn eerste fitness shoot te gaan plannen. Ik had als doel om zoveel mogelijk vet te verliezen binnen ongeveer 6/8 weken. Ik volgde hiervoor bijna dezelfde prep als mensen die een bodybuild wedstrijd doen. Dit vraagt fysiek en mentaal enorm veel van je. Ik heb dit puur gedaan door middel van het experimenteren met mijn eigen lichaam. Het vetpercentage wat ik op de foto hiernaast had was ongeveer 6/8%. Ik woog hier ongeveer 82 kilo. 

21 jaar

Op mijn 21ste rondde ik mijn opleiding Gewichtsconsulent af. Ik was veel bezig met het maken van persoonlijke voedingsschema’s voor mensen. Ik zag dat mensen hun resultaat hiermee bereikte, en dat gaf mij enorm veel energie. Verder heb ik in dit jaar enorm veel lesgegeven, en ik merkte steeds dat ik een betere groepsles instructeur werd. Verder heb ik een certificaat gehaald als power Instructor, en heb ik lesgegeven op diverse sportscholen.  Met de kennis die ik heb opgedaan tijdens de opleiding gewichtsconsulent heb ik een flinke “cut” gedaan. Hiermee ben ik binnen 7 weken ongeveer 7 kilo kwijt geraakt, en ben ik van ongeveer 15% lichaamsvet naar 8% lichaamsvet gegaan!

22 Jaar

23 jaar

Instagram
Instagram has returned invalid data.